sâmbătă, 25 iunie 2011

Sexologie Ortodoxă - strict autentic !!!

Motto “Sa ne ferim de pipait si atingere caci negresit ne vom pangari trupeste, nimic nefiind mai primejdios decat acest simt." – Filocalia
(http://www.filocalia.ro/)

Am cules de pe un singur topic al unui forum ortodox câteva perle de înţelepciune creştinească, pe care nu ne lasă inima să nu le împărtăşim poporului drept-credincios. Aşadar, fiţi cu luare-aminte la prea-sfintele învăţături despre cum să ne desfăşurăm viaţa sexuală fără orgasm, în neîncetată rugăciune, şi, de asemenea, care sunt poziţiile sexuale care îţi vor asigura un loc în împărăţia cerurilor !

"Orgasmul este o experienta puternica care are ca urmare diminuarea functiilor spirituale: slabirea simturilor, a ratiunii."

"Ori crezi în spermatozoizi ori în Dumnezeu. Daca Dumnezeu exista, nu are nevoie de orgasme ca sa faca spermatozoizii sa înainteze."

"Dumnezeu nu are nevoie de spermatozoizi, Hristos le-a spus evreilor ca Dumnezeu poate ridica urmasi lui Avram din pietrele de pe jos."

"Desfrânarea e generata de atractia spre orgasm. Daca tu lupti pentru a-ti înfrâna orgasmul evident nu mai esti atras de desfrânare."

"Placerile sunt bune numai acelea care permit rugaciunea neîncetata."
.
"Noi trebuie sa fim mereu în Dumnezeu prin rugaciune. Patima e tocmai cautarea placerii care nu se poate face decât parasind pe Dumnezeu."

"Deci Sfintii Parinti Ioachim si Ana au conceput-o pe Maica Domnului asa cum trebuie conceputi toti copiii, cu evitarea placerii. Evitarea placerii nu opreste ejacularea.Ţ

"Orgasmul e un fenomen psihologic prin care cineva are impresia ca-l poseda pe celalalt, ma rog e ceva spurcat de care nu e bine sa vorbim."

"Copiii aceia anemici(facuti fara orgasm-n.m.)sunt mai înclinati spre spiritualitate, decât cei plini de energie care de obicei îsi cheltuiesc viata în zburdari. Asta nu înseamna ca ai dreptate în relatia pe care o faci între orgasm si copiii plini de energie, mi se pare o aiureala."

"Trebuie sa te înfrânezi de la toate iar împlinirea celor zece porunci nu e suficienta pentru mântuire. Trebuie sa renunti la toata viata ta."

"Pentru ceilalti: nu trebuie sa fiu însurat sa înteleg lucrurile acestea, dimpotriva, le întelege mai bine un om neînsurat fiindca e vorba despre faptul ca orgasmul atrofiaza treptat, fara sa-ti dai seama, functiile sufletului."

"INTREBARE: Daca in momentul conceptiei , cei doi sunt secatuiti, puturosi, cu ambitii numai materiale Patimi siu mai ales fac dragoste din plictiseala, la ce copil sa ne asteptam?...cind mama in timpul actului sexual in loc sa se concentreze pe orgasm, pe scinteie,...ea sta si casca, citeste ziarul, isi aranjeaza unghiile, sau raspunde la telefon RASPUNS: - Ce ai zice daca în loc sa fie concentrata pe orgasm e concentrata pe Hristos, în rugaciune?" (!!!!)

"Orgasmul nu e creat de Dumnezeu. Împerecherea trupeasca între doi oameni genereaza fantasme care se acumuleaza începând din vârsta pubertatii si ajungând un vulcan de patimi si pofta, care genereaza orgasmul în momentul raportului sexual."

"Orgasmul poate fi evitat în timpul actului sexual, survine numai ]n urma unei miscari de acceptare din partea inimii noastre."

"Orgasmul daca e luat spre placere, e spurcat, adica ne spurca, ne modifica structura spirituala si aceasta modificare va fi o sursa de chin în vesnicie."

"Placerea e o forma degenerata de bucurie. Dumnezeu a facut omul spre fericire si prin cadere el gaseste satisfactie în lucrurile materiale."

"Acum ar fi ceva de spus în legatura cu miscarile din timpul actului sexual, majoritatea sunt facute pentru obtinerea orgasmului. O unire trupeasca fara urmarirea orgasmului cred ca presupune renuntarea la miscarile ritmice.

Barbatul trebuie sa renunte la miscarea ritmica a bazinului, înainte si înapoi, care e animalica si la gesturile care urmaresc producerea placerii. Unirea trupeasca trebuie sa fie o expresie a unirii spirituale, nu o cautare a placerii."

E suficient ca cei doi au ajuns la momentul când sunt uniti trupeste, pot ramâne asa un timp, nu trebuie facute acele miscari repetate ale barbatului.

Calea catre vesnicie este mortificarea. Daca mori înainte de a muri, nu vei mai muri când vei muri. Cine îsi iubeste sufletul si-l va pierde.

Orgasmul distruge personalitatea umana progresiv, asta e ideea. Omului îi slabesc puterile sufletesti, e o dezintegrare ireversibila, asemenea schizofreniei.

Prin mortificare înteleg sa lase omul orice în fiecare secunda. Tu te sperii de cuvinte, ca ar semana cu practici pagâne. Toti Sfintii si-au mortificat trupurile. Sfântul Siluan spune ca nu poti dobândi smerenia decât daca omori trupul. Trebuie sa omori toate miscarile, privirile, gândurile.

Cum am mai zis, cred ca nu trebuie cautat orgasmul, deci barbatul nu trebuie sa faca acele miscari animalice ci pur-si-simplu sa stea cu sotia îmbratisati iar ejacularea va veni. Însa toate acestea numai daca sunt dupa voia lui Dumnezeu, daca pe primul plan e rugaciunea, ramânerea în duh în Dumnezeu.

Orice forma de cautare a placerii aduce moartea, indiferent ca e în casatorie sau în afara ei (dar la cei care au relatii trupesti în afara casatoriei se adauga si mai multa pierzare): cine seamana în trup din trup va culege putreziciune iar cine seamana în Duhul din Duhul va culege roade de viata vesnica.

Sexul nu e o necesitate fiziologica, cum poti gândi asa ceva? E doar o obsesie a celor împatimiti. Placerea sexuala nu este creata de Dumnezeu ci este nascuta din împatimire.

Orgasmul vine împotriva vointei divine. Daca orgasmul ar fi de la Dumnezeu, atunci ar putea surveni fara participarea vointei omenesti (sau fara ambianta actului sexual), dar întotdeauna orgasmul intervine ca urmare a înclinarii vointei/inimii spre dorinta obtinerii acestei placeri. Daca omul respinge tentatia acestei înclinari/alegeri, orgasmul nu survine. Definitia data de medici e definitia data de niste nebuni. Medicii sunt nebuni. Uite aici explicatii ale erotismului date de oameni zdraveni la minte: http://www.filocalia.ro/despre/8/Curvia_-_Curatia

Nu suntem pe aceasta lume sa traim ci sa murim în fiecare secunda.

...si acum, un citat (tot de pe forumul ortodox) care vine ca o concluzie fireasca:

Naturaletea si normalitatea sunt lucruri rele. Naturaletea este manifestarea pornirilor trupesti/animalice iar normalitatea este modelul majoritatii pacatoase.

4 comentarii:

Mihai spunea...

Sursa???

Anonim spunea...

Iti trebuie?

Anonim spunea...

da

Vasile spunea...

Majoritatea cretinismelor de mai sus sunt pe http://www.crestinortodox.ro/forum/.
Felicitari pentru rabdare!